Vi elaborat amb les varietats Cariñena, Cabernet Sauvignon i Merlot procedents de la Finca Ca n’Estella.
Collit en el punt òptim de maduració, recolzat per una viticultura molt exigent en qualitat.
Es va desarrapar i trepitjar parcialment. Posteriorment es va encubar en tines d’acer inoxidable amb refrigeració amb la finalitat de realitzar una fermentació controlada al mateix moment de la maceració.
La maceració es va realitzar a fi d’extreure el màxim color respectant la fruitalitat varietal. Arnb dos remuntatges diaris i un sacseig, es va procedir a trasbalsar el vi Novell.
Posteriorment es va dur a terme la fermentació malolàctica en dipòsits d’acer inoxidable.
Al gener, es va introduir el vi en bótes de roure francès i hungarès, on hi va romandre durant 9 mesos (criança oxidativa).
A continuació es buidaren les bótes, s’estabilitzà el vi i s’embotellà per a poder dur a terme la criança en ampolla (criança reductora).
D’aquest vi s’han embotellat un total de 7.000 ampolles, totes numerades.
FITXA TÈCNICA
%Vol: 13
Acidesa Total : 6.3 g/l.
pH: 3.4
NOTA DE TAST
Vi negre de capa mitjana, de color roig robi amb tons ataronjzat.
De llàgrima fina i elegant.
D’aroma intens i elegant, destaca l’harmonia entre les notes de fruites del bosc i els records a vainilla.
De gust elegant, amb un atac agradable que deixa pas a tanins qualitat reforçats per una lleugera acidesa. Llarg i persistent.
GASTRONOMIA
Ideal per a acompanyar formatges semicurats i carns blanques.
Servir entre 14 i 16ºC.