Vi elaborat amb les varietats de ra’im de Xarel·lo i Macabeo.
Recol‘lectat en el moment optim de maduracio per a mantenir l’equilibri sucre-acidesa, es va procedir a desarrapar totalment el raïm i a aixafar—lo parcialment. Posteriorment es va premsar el raïm a pressions molt baixes per a obtenir e1 most de major qualitat. Aquest es va desfangar. Un cop separat el most net de les parts solides s’inicia e1 procés de fermentació.
Una vegada finalitzada 1a fermentacié es va mantenir en contacte e1 Vi amb les mares fines (mares produides per la clarificacio estatica del most a1 finalitzar 1a fermentació durant uns dies per a potenciar al màxim l’estructura del Vi. Transcorregut aquest temps es van realitzar els processos de filtració, estabilitzacio i embotellament del producte.
FITXA TECNICA
%V01: 12
Acidesa total: 4 (g H2So4/l)
pH: 3.3
NOTA DE TAST
Vi blanc de color groc pal-lid amb tints verdosos i d’alta densitat. Destaca la presencia de llagrimes abundants i persistents.
D’aroma molt potent, desperta records a fruites tropicals, plàtan, pinya i mango.
D’entrada en boca fresca i agradable, els tons citrics deixen pas a l’elegancia.
GASTRONOMIA
Es aconsellable prendre’l amb peix, earns blanques, arros i tot tipus d’aperitius.
Servir entre 8 i 10 “C.