Vi elaborat amb les varietats de raïm Merlot i Cavernet Sauvignon procedents de la Finca Ca n’Estella.
Es va desarrapar i trepitjar parcialment el raïm. Posteriorment es va encubar en tines d’acer inoxidable amb refrigeració amb la finalitat de realitzar una fermentació controlada al mateix moment de la maceració.
La maceració es va realitzar a fi d’extreure el màxim color respectant la qualitat del raïm. Amb dos remuntatges diaris i un sacseig, es va procedir a trasbalsar el Vi novell i a premsar la brisa.
Posteriorment es va dur a terme la fermentació malolàctica en dipòsits d’acer inoxidable.
Al mes de gener es va introduir el Vi en botes noves de roure francès on hi va romandre durant
4 mesos (criança oxidativa). A continuació es buidaren les botes, s’estabilitzà el Vi i s’embotellà per a poder dur a terme la criança en ampolla (criança reductora).
FITXA TÈCNICA
%Vol: 13
Acidesa total: 6 (g HZSo4/l)
pH: 3.5
NOTA DE TAST
Vi negre de capa alta, de color roig cirera amb reflexos robí.
Alta presència de llàgrimes flnes, elegants i persistents.
De gran intensitat aromàtica, destaca la presència de torrats i aromes especiats.
De primera impressió agradable, evoluciona amb una gran untuositat i integració. Corpulent, de tanins d’alta qualitat, és llarg i persistent.
GASTRONOMIA
Ideal per a acompanyar formatges molt curats i peces de caça.
Servir entre 13 i 16°C.